Wat doen wij

People’s Business gaat  er van uit dat in vrijwel ieder mens naast een op veiligheid en routine gericht wezen ook een avonturier zit die wil ontdekken, leren, talenten wil ontwikkelen en bereid is om risico’s te nemen.
Wij begeleiden leidinggevenden, medewerkers en teams om met durf om te gaan met veranderingen in het werk, met  prioriteiten en grenzen stellen, met conflicten, met het ontwikkelen van eigen talenten en ambities en met het maken van loopbaankeuzes.

Durfactiviteiten

1. Individuele coaching
Thema’s:  zelfvertrouwen en zelfbeeld versterken, inspirerende doelen stellen, (assertief) communiceren met lef en impact, conflicten aanpakken, durf tonen, bewust risico’s nemen.

2. Individuele loopbaanbegeleiding en outplacement begeleiding
Thema’s: werkambities en eigen kwaliteiten onderzoeken, dilemma’s onderzoeken, actief oriënterende netwerkgesprekken voeren, netwerkend solliciteren ipv ‘veilig’ reageren op vacatures.

3. Trainingen rondom persoonlijke ontwikkeling, POP en functioneringsgesprekken voor leidinggevenden en medewerkers . Thema’s:  meer durf  in de gesprekscyclus, ontwikkelingsdoelen stellen, goede werkafspraken maken, werken aan loopbaan ambities.

4. Trainingen gericht op communiceren met durf en impact voor medewerkers, managers en teams. Thema’s: authenticiteit, direct communiceren, confrontaties aangaan, netwerkend contact maken (verkopen van je zelf/ je dienstverlening), grenzen stellen en duidelijkheid creëren.

5. Management trainingen + individuele coaching.
Thema’s: aanmoedigen en confronteren, medewerkers in de durfstand krijgen om veilige routines te doorbreken en te experimenteren. Eigen durf vergroten, visie ontwikkelen, prioriteiten stellen

6. Teambegeleiding: naar meer durf in teams, met thema’s als: feedback leren geven, eigen/elkaars talenten erkennen en ontwikkelen, met elkaar nieuw gedrag ontwikkelen.